Sparen brengt niets meer op, maar ik heb mijn rendement leren maximaliseren. #BedanktMakelaar 
BROGEN_2000101_330X330px_vignettes_INSID

Niet alleen is het klassieke spaarboekje er minder interessant op geworden, door de inflatie dalen onze spaarcenten ook voortdurend in waarde. Het ideale moment dus om eens te kijken naar een beleggingsverzekering.

 

En je verzekeringsmakelaar kan je beter dan wie ook de vele voordelen toelichten.

De beleggingsverzekering, fiscaal interessant
 

Dit tak 23-product wordt gekoppeld aan een gemeenschappelijk fonds dat belegt in een combinatie van aandelen, obligaties en liquiditeiten. Er is een zeker risico aan verbonden, maar daar staat wel een potentieel hoger rendement tegenover. Je betaalt een verzekeringstaks bij elke uitbetaling, maar je betaalt dan weer geen beurstaksen, geen roerende voorheffing en geen taks op de effectenrekeningen. Je kunt ook kiezen voor een investering met gegarandeerd kapitaal (tak 21) of een combinatie van de twee, risicovolle belegging en belegging met gegarandeerd kapitaal (tak 44).

Beleggingsverzekering: de juiste keuze in onzekere tijden


Door alles wat er gebeurt met de economie, het klimaat en de gezondheid stellen we onszelf veel vragen en zijn veel mensen ongerust. Voorzichtigheid is geboden. En laat rendementsoptimalisatie in crisistijden en risicoanalyse net het vak zijn van je verzekeringsmakelaar. Spreek hem dus gerust ook aan voor je beleggingen. Dankzij zijn onafhankelijkheid en expertise zal hij je beleggingen diversifiëren volgens je profiel.

Een kostbare formule voor het nalatenschap van een ongehuwde partner.

Om je partner te beschermen op het moment dat je overlijdt, kun je intekenen op een tak 23-product waarbij je zelf de verzekerde bent en hem of haar als begunstigde opgeeft. Uiteraard moet je daarbij wel rekening houden met de rechten van eventuele reservataire erfgenamen zoals kinderen.

Nog een optie: discretionair beheer in open architectuur
 

Je verzekeringsmakelaar kan ook voorstellen om het beheer van je kapitaal over te laten aan experts. Die zullen je beleggingsportefeuille opbouwen en beheren volgens het risiconiveau dat je bereid bent te aanvaarden. Dankzij de open architectuur zullen ze de beleggingsrisico's spreiden over verschillende soorten activa, geografische gebieden, sectoren, stijlen en beheerders. Het is ook een efficiënte en flexibele manier om op elk moment te kunnen anticiperen op de verschillende rendementsbronnen.
 

Conclusie

Je verzekeringsmakelaar is je beste partner om je te helpen een gediversifieerde portefeuille samen te stellen en je rendement te maximaliseren. Hij zal je waarschijnlijk aanraden om niet al je eieren in één mandje leggen. En ook al vind je de uitdrukking een beetje misplaatst, zeg jezelf dat hij waarschijnlijk wel gelijk heeft!

Over hetzelfde thema

BROGEN_2000101_330X330px_vignettes_NL.pn
BROGEN_2000101_330X330px_vignettes_ERFEN