Of ik nu veel of weinig rij, hij verzekert me. #BedanktMakelaar
FOND_V3-BROCOM_1300pxl.png
48437045-0-Image-Texte1-1300pxl.png

Alle mobiliteitsstudies zijn het erover eens: de auto blijft voor de Belg het populairste vervoermiddel. Uit een recent onderzoek van een Belgische verzekeraar komt naar voren dat 88% van de gezinnen over een wagen beschikt en 30% er zelfs meer dan één heeft!

 

Zich milieuvriendelijk verplaatsen is echter toch een goed voornemen van de Belg. Zo plant één op drie Belgen in de komende drie jaar de aankoop van een minder vervuilende wagen en neemt één op vier zich voor om vaker de fiets te gebruiken. Het toenemende gebruik van de moto om het fileleed te omzeilen is tevens sterk zichtbaar in de resultaten.

Verzekeringsmakelaars en –maatschappijen houden deze trends goed in de gaten om hier snel op in te kunnen spelen. Hierdoor kan de verzekeringsmakelaar - in de mate van het mogelijke - rekening houden met de levensstijl van zijn klant bij het onderschrijven van een autoverzekering.

 

Hoe vaak rijdt hij? Laat hij zijn auto soms staan voor een alternatief vervoersmiddel? Verplaatst hij zich met een ‘groene’ wagen? De verzekeringsmakelaar vraagt het allemaal. Zo geniet zijn klant steeds van een gepersonaliseerd en voordelig tarief.

 

Als consument zie je vaak het bos door de bomen niet meer als het over verzekeringen gaat. Er zijn zoveel verschillende parameters die invloed hebben op de premie van je autoverzekering. Zo bestaan er verschillende formules op de markt die kortingen geven op je verzekeringspremie wanneer je een beperkt aantal kilometers rijdt, bijvoorbeeld minder dan 10.000 km per jaar. Of worden er kortingen toegestaan voor ‘elektrische’ wagens. Personen die beperkt rijden in combinatie met een elektrische wagen genieten daardoor bij sommige verzekeraars van aanzienlijke kortingen! Of misschien laat je soms je auto staan voor de moto? Niet alleen bespaar je je heel wat fileleed, in vele gevallen geniet je bovendien van een aanzienlijke korting op je motorverzekering.

 

Je verzekeringsmakelaar weet raad!

 

Hij zoekt voor jou de verzekering op maat van jouw rijstijl aan de juiste prijs.

 

Hier onderscheidt hij zich van de banken, de verzekeringsagenten en de directe onderschrijvers die verbonden zijn aan één verzekeringsmaatschappij.

 

Moraal van het verhaal? Wie goed vergelijkt, bespaart of wint uiteindelijk!

BROGEN_2000064_LandingPage_330X330px_vig
BROGEN_2000068_330X330px_vignettes_emmen