FOND_V3-BROCOM_1300pxl.png
BROGEN_2000064_LandingPage_300X300px_BLO

De schadefrequentie voor de burgerlijke aansprakelijkheid auto is in dalende lijn. Volgens Assuralia zakte die van 7,21% in 2010 naar 5,89% in 2018. Met andere woorden, 1 verzekerde wagen op 14 veroorzaakte een schadegeval, terwijl dat vandaag nog maar 1 op 17 is.

 

De steeds betere weginfrastructuur, de sensibiliseringscampagnes en de veiligheidsnufjes in auto’s werpen dus stilaan hun vruchten af. Resultaat? De autoverzekeringspremies stegen  de laatste jaren minder sterk dan de inflatie, ondanks de hogere herstelkosten.

Minder schadegevallen maar meer ongevallen met lichamelijke letsels

​Achter deze statistieken gaat een minder rooskleurige werkelijkheid schuil. Bij 8% van de ongevallen zijn er immers ook lichamelijke letsels, met een gemiddelde kostprijs van € 18.000. Bij een ongeval in fout zijn wel de passagiers verzekerd maar niet de bestuurder. Je verzekeringsmakelaar zal je aanraden een bestuurdersverzekering af te sluiten die je voor een redelijk maandelijks bedrag verzekert tegen lichamelijke letsels en overlijden.

​ 

Minder schadegevallen maar meer gerechtelijke kosten

Hoewel het aantal ongevallen daalt, stijgt het aantal juridische conflicten. Zo wordt er in België om de twee uur een vluchtmisdrijf gepleegd, rijden er nog steeds bestuurders zonder verzekering rond en zorgen gewijzigde wegcodes en wegsignalisaties bij de vele werken vaak voor verwarring.

 

Het zijn vaak deze geschillen die een gerechtelijk staartje krijgen. Een goede rechtsbijstandverzekering kan je daarbij heel wat kopzorgen besparen. Je  verzekeringsmakelaar is een expert en kan je helpen bij het zoeken van de verzekering die het beste aansluit bij je persoonlijke situatie.

 

Een geruststellende oplossing: omnium, maar niet de eerste de beste

Door het gemiddelde prijskaartje van een nieuwe wagen (25.000 tot 30.000 euro) en de stoffelijke schade veroorzaakt door een ongeval, de krachten van de natuur of een onbekende derde kan de rekening snel oplopen. Je  verzekeringsmakelaar houdt rekening met de verschillende parameters (waarde, franchise enz.) om je de voordeligste omniumverzekering aan te raden.

Goed verzekerd op de baan? OEF! #BedanktMakelaar
BROGEN_2000064_LandingPage_330X330px_vig
BROGEN_2000064_LandingPage_330X330px_vig